زهرازهرا، تا این لحظه: 19 سال و 1 روز سن داره

پرسمان كودك

مسئولیت پذیری کودکان

1391/10/13 21:40
نویسنده : مشاورروحانی
3,311 بازدید
اشتراک گذاری

با سلام
عمو روحاني فرزندی دارم نه ساله كلاس سوم از هر لحاظ مورد تاييده به غير از مسئوليت پذيري در قبال هيچ كاري مسئوليت پذير نيست لطفا راهنمايي كنيد

با سلام
عمو روحاني فرزندی دارم نه ساله كلاس سوم از هر لحاظ مورد تاييده به غير از مسئوليت پذيري
در قبال هيچ كاري مسئوليت پذير نيست
لطفا راهنمايي كنيد


با سلام خدمت شما والدین محترم وسپاس از حسن توجه شما
مسئولیت مهمترین وظیفه هر انسانی است که از بدوتولد تاهنگام مرگ باانسان همراه است و باید بدانیم این موضوع امری است اکتسابی که بخش عمده آن توسط مربیان و والدین آگاه باید آموخته شود.
زیرا اگر کودک طی سال های رشد و تکامل خود هرگز درنیابد که در چارچوب خانواده وظایف و مسئولیت هایی برعهده دارد، بدیهی است که در دوران بزرگسالی از زیر بار وظایف و مسئولیت های خود شانه خالی کند.
کودک باید بداند کارهای زیادی روزانه در خانه انجام می شود و هر کس مسئول انجام کاری است و او هم به عنوان یکی از اعضا باید خدماتی را ارائه کند. یکی از بهترین روش ها برای شناخت کودک از این مفهوم این است که فهرست کارهایی را که روزانه در منزل انجام می شود بنویسید و برای او بخوانید.
واین که چه کسانی این کارها را انجام می دهند و چه کسانی از آن خدمات استفاده می کنند.
این کارسبب می شود که کودک کاملا دریابد خدماتی که دریافت می کند بدون تلاش و کوشش و وقت و هزینه فراهم نشده است و او هم باید در این میان نقشی داشته باشد.
نکته مهم در این موضوع برقراری ارتباط صحیح است
برای آموزش کلیه مسائل تربیتی در گام اول باید ارتباط خوبی با کودک داشته باشید تا بتوانید نکات آموزشی را به او منتقل کنید. بهتر است وقت کافی برای فعالیت های لذت بخش و تفریح و بازی با کودک بگذارید و ارتباط خوبی با کودک برقرار کنید.
بهترین راه برای بار آوردن کودکان مسئولیت پذیر این است که خودتان الگوی خوبی برای وی باشید. اگر از او می خواهید وسایلش را سر جایش بگذارد، لباس هایش را مرتب کند و اسباب بازی هایش را جمع کند، خودتان در منزل این کارها را انجام دهید و وسایلتان را دور و بر خانه پرت نکنید.
دقیقا بگویید از او چه کاری می خواهید و برایش توضیح دهید. به عنوان مثال بگویید الان وقت ناهار است باید بشقاب ها را روی سفره بچینیم و به او نشان دهید چگونه این کار را انجام دهد.
* اولویت ها را مشخص کنید. وقتی تقاضا می کندبا او در مسئله ای همکاری کنید به او بگویید حتما اما اول باید کارهای منزل را انجام دهم. به او بگویید که شما هم به او وکارهای او علاقه مند هستید اما باید کارها را هم انجام دهید بنابراین متوجه می شود که شما قصد ندارید سر او را گرم کنید بلکه کارها را اولویت بندی کرده اید.
* به جای جملات منفی از جملات مثبت استفاده کنید. به جای «اگر این کار رو نکنی...» بگویید «اگر می خواهی بازی کنی اول باید لباس های میهمانی را درآوری»، اگر چند بار این جملات را تکرار کنید، انجام این کارها برایش به شکل یک عادت درمی آید و نیازی نیست مرتب به او یادآوری کنید.
* به تلاشش توجه کنید نه مقدار کاری که انجام داده است. اگر اتاقش را کامل مرتب نکرده یا اسباب بازی هایش را خوب نچیده است، خودتان بقیه کار را انجام دهید. اگر او را سرزنش کنید تصور می کند نمی تواند شما را راضی کند بنابراین دست از تلاش برمی دارد. یادتان باشد هر قدر بیشتر کارهایش را انجام دهد، بر آن مسلط تر خواهد شد.
* از جملات تشویق آمیز استفاده کنید. به عنوان مثال بگویید «دیدم که سعی کردی تمام غذایت را بخوری و بشقابت را در ظرفشویی بگذاری. اما باید این کار را آهسته انجام دهی چون ممکن است بشقاب بشکند.
* تحملتان را بالا ببرید. شلوغ کاری و شیطنت بخشی از دنیای بچه هاست حتی موقع انجام کار بنابراین از کوره در نروید و حتی اگر بچه ها شلوغ کاری کردند بگویید قرارمان این نبوده اما این شلوغ کاری برای یک دفعه قابل تحمل است و برای بارهای بعدی تنبیه(بجز تنبیه بدنی) خواهد داشت.
* با همسرتان هماهنگ باشید. اگر تصمیمی گرفتید و از فرزندتان خواستید انجامش بدهد، قاطعیت به خرج دهید. با همسرتان هماهنگ باشید و درباره قوانین خانه و انتظاراتتان از کودک به صورت شفاف و واضح با او صحبت کنید.
* تأکید کنید که در قبال انجام کارهایش پاداشی دریافت نمی کند. کودک باید بداند مانند دیگر اعضای خانواده وظایفی دارد که باید انجام بدهد، بدون این که انتظار پاداشی داشته باشد. کارهای خانه یک کار گروهی است که همه در آن شریک هستند و او هم باید بخشی از آن را بر عهده بگیرد. در ابتدا کودک را برای انجام ندادن کارهای محوله تنبیه نکنید بلکه با او وارد مذاکره شوید و بپرسید به کدام کارها علاقه دارد و چرا کاری را که از او خواسته شده، انجام نداده است و برای جبران باید چه کار کند.
از تشویق معنوی نیز استفاده کنید (صحبت کردن از کارهای موفقی که او انجام داده در مقابل دیگران )
تهیه برخی کتابهای داستان نیز در او تاثیر غیر مستقیم می گذارد

پسندها (0)
شما اولین مشوق باشید!

نظرات (0)